buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
21
21 20 11
Sri 19 9
čet 20 10
Pet 20 12
Sub 21 11
Ned 20 14

Nosim kulturu.
Ona je uvijek u modi.

 

Prošle godine tijekom lockdowna mnogi kulturni događaji su odgođeni čime su teme iz kulture pale u drugi plan. Izostankom kulturnih događanja, izostao je i naš modni izričaj za ta zbivanja. Naši najbolji komadi ostali su u ormarima. Modni izričaj mnogih sveo se na odjeću “za po doma”. Unatoč tome, interes za modnim temama nije opao.

Moda je prema riječima Ive Odak, znanstvene suradnice u Institutu za društvena istraživanja, važan pokazatelj ukusa epohe, ona je temelj estetskog i kritičkog vrednovanja nekog povijesnog razdoblja, ona je odraz kulturnih zbivanja, a redovito reflektira i društvene, političke, umjetničke, a danas i klimatske prilike nekog vremena. Prema tim su riječima kultura i moda neodvojive. Zato smo odlučili iskoristiti prisutni interes za modu, kako bismo uz njega promovirali i kulturu. Želimo osigurati da je i kultura u modi. Okrenuli smo se riznicama kulture - muzejima. Fokusirali smo se na zagrebačke muzeje koji su u jeku epidemije dodatno pogođeni razornim potresom i kreirali projekt Nosim kulturu. Njime želimo povezati kulturu i modu te vas pozvati da ih i vi ponovno vratite u fokus svoje svakodnevice.

aaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Upravo zato smo prepoznali važnost ove teme i odlučili sudjelovati u ovom projektu. Odjevni komadi iz Designer Outlet Croatia krasit će modele u četiri modna editorijala napravljena u zagrebačkim muzejima. Svi lookovi inspirirani su samim muzejima i njihovim zbirkama. Od 25. studenog 2021. do siječnja 2022. ispričat ćemo četiri potpuno originalne modne priče koje prezentiraju muzeje i njihove zbirke.

Pozivamo vas da i vi podržite kulturu, odnosno da ju nosite. Pratite hashtag #nosimkulturu i saznajte na vrijeme kako se uključiti u projekt.

Uskoro više informacija!

INSPIRIRANI ZBIRKOM TEKSTILA MUZEJA ZA UMJETNOST I OBRT

Na samom početku ušli smo u ranjeni Muzej za umjetnost i obrt i prije njegovog zatvaranja zbog ekstenzivne obnove. Snimili smo predivne fotografije inspirirane njihovom zbirkom tekstila s odjevnim komadima koji se mogu pronaći u našim trgovinama. Kroz prizmu poznatih modnih brendova nekada i danas, kreirali smo tri looka koji odražavaju modni izričaj kroz povijest.

MUZEJI.png

Vaša lista želja

Vaša lista želja je prazna