buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
Please accept the cookies to add the item to wishlist. Dismiss
21
21 22 11
čet 23 7
Pet 29 11
Sub 31 14
Ned 21 14
Pon 19 14

Nosim kulturu.
Ona je uvijek u modi.

 

Prošle godine tijekom lockdowna mnogi kulturni događaji su odgođeni čime su teme iz kulture pale u drugi plan. Izostankom kulturnih događanja, izostao je i naš modni izričaj za ta zbivanja. Naši najbolji komadi ostali su ormarima. Modni izričaj mnogih sveo se na odjeću “za po doma”. Unatoč tome, interes za modnim temama nije opao.

Moda je prema riječima Ive Odak, znanstvene suradnice u Institutu za društvena istraživanja, važan pokazatelj ukusa epohe, ona je temelj estetskog i kritičkog vrednovanja nekog povijesnog razdoblja, ona je odraz kulturnih zbivanja, a redovito reflektira i društvene, političke, umjetničke, a danas i klimatske prilike nekog vremena. Prema tim su riječima kultura i moda neodvojive. Zato smo odlučili iskoristiti prisutni interes za modu, kako bismo uz njega promovirali i kulturu. Želimo osigurati da je i kultura u modi. Okrenuli smo se riznicama kulture - muzejima. Fokusirali smo se na zagrebačke muzeje koji su jeku epidemije dodatno pogođeni razornim potresom i kreirali projekt Nosim kulturu. Njime želimo povezati kulturu i modu te vas pozvati da ih i vi ponovno vratite u fokus svoje svakodnevice.

aaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Upravo zato smo prepoznali važnost ove teme i odlučili sudjelovati u ovom projektu. Odjevni komadi iz Designer Outlet Croatia krasit će modele u četiri modna editorijala napravljena u zagrebačkim muzejima. Svi lookovi inspirirani su samim muzejima i njihovim zbirkama. Od 25. studenog 2021. do siječnja 2022. ispričat ćemo četiri potpuno originalne modne priče koje prezentiraju muzeje i njihove zbirke.

Pozivamo vas da i vi podržite kulturu, odnosno da ju nosite. Pratite hashtag #nosimkulturu i saznajte na vrijeme kako se uključiti u projekt.

Uskoro više informacija!

INSPIRIRANI ZBIRKOM TEKSTILA MUZEJA ZA UMJETNOST I OBRT

Na samom početku ušli smo u ranjeni Muzej za umjetnost i obrt i prije njegovog zatvaranja zbog ekstenzivne obnove. Snimili smo predivne fotografije inspirirane njihovom zbirkom tekstila s odjevnim komadima koji se mogu pronaći u našim trgovinama. Kroz prizmu poznatih modnih brendova nekada i danas, kreirali smo tri looka koji odražavaju modni izričaj kroz povijest.

MUZEJI.png

Vaša lista želja

Vaša lista želja je prazna