buscarcheck-smallcheckchevron-down-smallchevron-downchevron-largechevron-leftchevron-rightchevron-smallchevron-up-circlecircle-arrowclockclose-smallclosecloud-lightcloud-raincloud-snowcloudcrown-lightcrowndelete-smalldownload-smallfacebookgift-cardsglobegoogleplusheart-filledheartinstagrammap-compassmap-markermenu-lightmenuminus-smallno-circle-arrowpeopleplus-mediumplus-smallrainsearchservice-airplaneservice-baby-careservice-cameraservice-carservice-cash-machineservice-chargingservice-coffeeservice-dogservice-e-autoservice-eatservice-first-aidservice-ice-creamservice-infoservice-kids-buggyservice-kids-playgroundservice-lockersservice-parkingservice-phoneservice-shopperservice-shuttle-busservice-suitcaseservice-trainservice-wardrobeservice-wc-menservice-wc-wheelchairservice-wc-women-menservice-wc-womenservice-wheelchairservice-wifishopping-taxisnowsun-cloud-lightsun-cloud-rainsun-cloudsuntax-freeTAX FREEShoppingticketstraintrash-mediumtwittervimeowishlist-facebookwishlist-googlepluswishlist-twitterwishlist-whatsappyoutubezoom
21
21 21 17
Sri 2214
čet 2412
Pet 2314
Sub 2513
Ned 2316

#bettershopping

ODRŽIVI RAZVOJ

Svjesni važnosti očuvanja ekologije i zdravlja svakog pojedinca, Designer Outlet Croatia brine o budućnosti našeg planeta i sredine u kojoj živimo kroz kontinuiranu težnju za postizanjem visokih standarada održivog projektiranja, iskustva kupnje i ekološki osviještene mode generalno.

Promijenimo svijet unutar sebe jer jedino na takav način možemo mijenjati ono što nam je svima zajedničko – zemlju, okoliš i životni standard.


BREEM.jpg

BREEAM CERTIFIKAT

BREEAM je potvrda učinkovitosti aktivnosti Designer Outleta Croatia usmjerenih na brigu o okolišu kroz, ne samo energetsku učinkovitost već i racionalnu upotrebu vode te gradnju od ekoloških materijala. Britanski BREEAM certifikat mjerilo je u procjeni utjecaja nekretnina na okoliš u području: građevinskih materijala, solarne energije, gospodarenja otpadom, korištenja kišnice, održivog gospodarenja, pristupačnosti objekata, biciklističkih staza, punionica električnih vozila.

ENERGETSKA UČINKOVITOST

Implementacijom i korištenjem tehnologije LED rasvjete smanjuju se troškovi električne energije jednako kao i ukupna energetska potrošnja. Pored dugoročnosti, sigurnosti, raznolikog asortimana, LED rasvjetu karakterizira i energetska učinkovitost koja istodobno predstavlja i njenu glavnu prednost. Upravo se iz tog razloga ovakav tip tehnologije smatra zelenim jer, u usporedbi s tradicionalnim oblicima rasvjete, LED rasvjetna tijela troše čak više od 10 puta manje električne energije, a da se pri tom ne zagrijavaju.

FOTKA_CENTRA.jpg
SMECE.png

GOSPODARENJE OTPADOM

U Centru provodimo razdvajanje otpada u samom njegovom nastajanju, u cilju ponovne oporabe otpada. Nastojimo minimizirati ukupnu proizvodnju otpada te smo ujedno aktivni promicatelji recikliranja. 

E-MOBILNOST

Posjedujete električno vozilo i pitate se postoje li u blizini centra punionice? Ne brinite jer, imajući na umu i korisnike e-vozila, pokrenuli smo stanice za punjenje. Štoviše, našim su kupcima na raspolaganju 12 punjača, a njihovo korištenje je vrlo jednostavno – vaš automobil će se puniti, a punjači se nalaze na našem parkiralištu. Parkirna mjesta označena su zelenom bojom.

BICIKL.jpg
zelenilo.jpg

BIOLOŠKA RAZNOLIKOST

Designer Outlet Croatia pokriven je zelenim površinama napravljenim u skladu sa smjernicama BREEAM in Use. Zelene površine uz Designer Outlet Croatia zaštićena su oaza za lokalni ekosustav za kukce, ptice i mnoge vrste biljaka, grmlja i drveća. Na otvorenoj šetnici Centra nalaze se žardinjere, tegle, drvoredi sa autohtonim biljkama čime se želi posjetitelju približiti prirodu i eko sustav u cilju buđenja svijesti o održivom razvoju.

UPRAVLJANJE VODOM

Svi WC-i i pisoari u centru opremljeni su tehnologijom koja zadovoljava najviše standarde BREEAM In Use certifikata, što omogućuje maksimalnu optimizaciju potrošnje vode. Sakupljamo kišnicu s velikih krovnih površina kako bi se autohtone biljke i zelene površine u centru automatski zalijevale preko sustava za navodnjavanje.

VODA.png
ZELENA.png

GREEN ENERGY

Na krovovima Designer Outlet Centra instalirana je energana sa solarnim panelima snage 300 kWp za proizvodnju Električne energije za vlastite potrebe. Osim energane grijanje i hlađenje Centra provodi se putem geotermala i dizalice topline. Sustav koji iskorištava prirodnu toplinu zemlje putem dubinskih sondi koje preuzimaju temperaturu tla i istu koristi za grijanje i hlađenje, a  što u konačnici smanjuje potrošnju energije te smanjuje emisiju CO2.  

EKO INICIJATIVA

Designer Outlet Croatia sudjeluje u prvom programu kompenzacije emisija ugljičnog dioksida i neutralizacije ugljičnog otiska sadnjom stabala u Hrvatskoj. Sadnjom 1.000 sadnica u 2022. godini kompenzirat će se 25 tona ugljičnog dioksida u sklopu programa CO2MPENSATING BY PLANTING.

eko.png
DOC_Beefriendly_01.jpg

PRIJATELJI PČELA

Insekti predstavljaju osnovu ekosustava. Neki od njih imaju ključnu ulogu kao oprašivači dok drugi pomažu u razgradnji organskog otpada što nas je u konačnici potaknulo na inicijativu za postavljanje hotela za kukce oko centra s ciljem održavanja samodostatnosti našeg ekosustava. Osim hotela, veliku pažnju pridajemo sadnji točno određenog kontinentalnog i mediteranskog bilja koje obiluje velikim količinama nektara i samim time predstavlja izvrstan izvor peluda za pčele. Od kontinentalnog bilja visoke medosti u našem centru najviše se ističu bagrem i kesten, a od mediteranskog lavanda i ružmarin.

SPREMNICI ZA RECIKLIRANJE

Potreba za recikliranjem odjeće i tekstila sve je veća jer smanjuje potrebu za prostorom na odlagalištima, upotrebu djevičanskih vlakana, potrošnju energije i vode, potražnju za bojama, a posebno smanjuje onečišćenje okoliša. Svjesni brojnih prednosti recikliranja stare odjeće, u Designer Outletu Croatia, zahvaljujući suradnji s Humana Novom, možete pronaći poseban spremnik koji prihvaća sav čisti i suhi kućni tekstil. Sve one koji se odluče na recikliranje, nagrađujemo s dodatnih -10% popusta u pet trgovina po vašem izboru.

*Dnevnu karticu s popustom te sve dodatne informacije moguće je provjeriti u našem Info centru.

 

 

DOC_DropBox_01.jpg

ODRŽIVI BRANDOVI U NAŠEM CENTRUVaša lista želja

Vaša lista želja je prazna